Rezervacija za : Malta – Stopama sv. Pavla apostola u zemlju najljepših crkvi na svijetuMalta – Stopama sv. Pavla apostola u zemlju najljepših crkvi na svijetu

O hodočašću

1. dan - polazak,

LET ZA MALTU Sastanak putnka u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07.00. Prijava za let za Istanbul 09.10 – 13.15 i nastavak leta za Maltu 18.25 – 19.10. Transfer do hotela Sunflower***. Smještaj. Večera. Noćenje.

2. dan,

VALLETTA Doručak. Odlazak autobusom na cjelodnevni razgled glavnog grada Malte, VALLETTE, kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravlja otocima 268 godina, a Valetta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Razgled: pogled na prirodn luku Grand Harbour koji se pruža iz vrtova Barracca, zatim posjet katedrali sv. Ivana (ulaznica uključena), Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije, crkveni muzej, ulica Republike. Sv. Misa u crkvi sv. Pavla. Slobodno za vlastite potrebe i kupovinu. Poslijepodne panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazi se promenadama Ta Xbiex i Sliema. Večera. Noćenje.

3. dan,

MDINA-RABAT-MOSTA Doručak. Odlazak u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad MDINA, drevna prijestolnica Malte. Uske vijugave ulice koje datiraju još iz srednjeg vijeka vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorama otoka. Nakon Mdine, prolazimo kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu te posjećujemo spilju sv. Pavla. Sveta misa. Zatim posjet klifovima DINGLI. Slobodno za vlastite potrebe. Posjet botaničkom vrtu San Anton koji je smješten u blizini predsjedničke palace koju ćemo pogledati izvana. Stanka na vidikovcu s kojeg se pruža pogled na otok Svetog Pavla. Nakon toga razgledati ćemo izvana prekrasnu crkvu u gradiću MOSTA, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Večera. Noćenje.

4. dan,

MALTA Doručak. Posjet marijanskom svetištu u MELLIEHI. Sveta misa. Odlazak na jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte sa 400 godina starim vinogradima u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuje se kao ‘’minijaturni Versailles’’. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan,

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

6. dan,

TURA TRI GRADA Doručak. Odlazak na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Vallete, a poznato je po nazivu Tri grada – VITTORIOSA, COSPICUA I SENGLEA, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicau stiže se do Vittoriose, gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživati ćemo u zadivljujućem pogledu od 360o na Grand Harbour, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valetette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. Posjetiti ćemo i crkvu sv. Filipa u Zebbugi. Sveta misa u crkvi st. Lawrence u Birgu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan,

GOZO Doručak. Krećemo na plovidbu u trajanju od 20 minuta i trajektom stižemo do luke Mgarr na otočiću GOZO. Posjet hramu Ggantiju, jednoj od najstarijih građevina na svijetu uvrštene na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatskih piramida ili Stongengea. Slijedi posjet srednjovjekovnom Kaštelu Victoriji, bazilici sv. Jurja, marijanskog svetišta Ta Pinu, te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka biti će impresionirani bujnim zelenilom, mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan,

POVRATNI LET Doručak. Transfer do zračne luke, Prijava na let za Istanbul u 09.30 – 13.45. Nastavak leta za Zagreb u 18.5 – 19.00 čime završava naše putovanje.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

povratna aviokarta, aerodromske pristojbe, prijevoz po Malti, vožnja brodom do otoka Gozo i natrag, noćenja i obroci po programu, duhovno i stručno vodstvo, ulaznice za sve objekte koji se posjećuju, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza puta u slučaju bolesti putnika ili člana uže obitelji, osiguranje od nezgode, organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti i jamčevinu turističkih aranžmana kod Uniqa police broj 11-7002690497 i 45-7002690496.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

doplatu za 1/1 sobu 975,00 kn, fakultativne izlete, obroke i ulaznice koji nisu u programu.

PODACI ZA UPLATU:

IBAN Kod PBZ: HR5323400091110261566,model 00, poziv na broj 051211, opis plaćanja: Malta Minimalni broj putnika: 30 Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja „Mihael“ d.o.o. Svaki putnik dužan je ispuniti i poslati Ugovor o putovanju i dostaviti kopiju putovnice. Aviokompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a time će i program biti prilagođen. Kod prijave za putovanje potrebno je uplatiti 1.500,00 kn, a ostatak iznosa na mjesečne rate do puta. Moguće je koju ratu platiti i poslije putovanja sa kreditnim karticama Premium Visa ili Diners. Plaćanje karticama uvećava cijenu aranžmana za 5%.

Informacije o putovanju

  • Polazak : 05 studenoga, 2020
  • Povratak : 12 studenoga, 2020
  • Polasci iz : Zagreb - aerodrom
  • Prijevoz : Avionom
  • Status : Prijave u tijeku
  • Cijena : 6.500,00 kn
  • Lokacija : .

Organizator putovanja

„MIHAEL“ putnička agencija d.o.o. Pavlinska 5, VARAŽDIN – IK:HR-AB-42-070077587, tel. 042/302 021, 302 022, fax. 302 045, e-mail: info@mihael-putovanja.hr www.mihael-putovanja.hr radno vrijeme pon – pet 08-16

042/302 021, 022

info@mihael-putovanja.hr

Putnička agencija Mihael d.o.o.

Pavlinska 5, 42000 Varaždin

info@mihael-putovanja.hr

+385 (0) 42/302-021

+385 (0) 42/302-022

+385 (0) 42/302-045

Dokumenti za preuzimanje:

OPĆI UVJETI PUTOVANJA MIHAEL

Dragi naši hodočasnici

Sa današnjim danom, 19.04. zatvaramo poslovnicu P.A. Mihael zbog trenutne situacije sa Corona virusom.

Zatvoreno će biti dok Vlada RH ne odredi drugačije.

Za sve Vaše upite dostupni smo na email: info@mihael-putovanja.hr