Rezervacija za : Malta – Stopama sv. Pavla apostola u zemlju najljepših crkvi na svijetuMalta – Stopama sv. Pavla apostola u zemlju najljepših crkvi na svijetu

O hodočašću

1. dan - polazak,

LET ZA MALTU Sastanak putnka u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07.00. Prijava za let za Istanbul 09.10 – 13.15 i nastavak leta za Maltu 18.25 – 19.10. Transfer do hotela Sunflower***. Smještaj. Večera. Noćenje.

2. dan,

VALLETTA Doručak. Odlazak autobusom na cjelodnevni razgled glavnog grada Malte, VALLETTE, kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravlja otocima 268 godina, a Valetta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Razgled: pogled na prirodn luku Grand Harbour koji se pruža iz vrtova Barracca, zatim posjet katedrali sv. Ivana (ulaznica uključena), Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije, crkveni muzej, ulica Republike. Sv. Misa u crkvi sv. Pavla. Slobodno za vlastite potrebe i kupovinu. Poslijepodne panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazi se promenadama Ta Xbiex i Sliema. Večera. Noćenje.

3. dan,

MDINA-RABAT-MOSTA Doručak. Odlazak u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad MDINA, drevna prijestolnica Malte. Uske vijugave ulice koje datiraju još iz srednjeg vijeka vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorama otoka. Nakon Mdine, prolazimo kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu te posjećujemo spilju sv. Pavla. Sveta misa. Zatim posjet klifovima DINGLI. Slobodno za vlastite potrebe. Posjet botaničkom vrtu San Anton koji je smješten u blizini predsjedničke palace koju ćemo pogledati izvana. Stanka na vidikovcu s kojeg se pruža pogled na otok Svetog Pavla. Nakon toga razgledati ćemo izvana prekrasnu crkvu u gradiću MOSTA, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Večera. Noćenje.

4. dan,

MALTA Doručak. Posjet marijanskom svetištu u MELLIEHI. Sveta misa. Odlazak na jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte sa 400 godina starim vinogradima u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuje se kao ‘’minijaturni Versailles’’. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan,

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

6. dan,

TURA TRI GRADA Doručak. Odlazak na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Vallete, a poznato je po nazivu Tri grada – VITTORIOSA, COSPICUA I SENGLEA, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicau stiže se do Vittoriose, gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživati ćemo u zadivljujućem pogledu od 360o na Grand Harbour, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valetette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. Posjetiti ćemo i crkvu sv. Filipa u Zebbugi. Sveta misa u crkvi st. Lawrence u Birgu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan,

GOZO Doručak. Krećemo na plovidbu u trajanju od 20 minuta i trajektom stižemo do luke Mgarr na otočiću GOZO. Posjet hramu Ggantiju, jednoj od najstarijih građevina na svijetu uvrštene na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatskih piramida ili Stongengea. Slijedi posjet srednjovjekovnom Kaštelu Victoriji, bazilici sv. Jurja, marijanskog svetišta Ta Pinu, te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka biti će impresionirani bujnim zelenilom, mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan,

POVRATNI LET Doručak. Transfer do zračne luke, Prijava na let za Istanbul u 09.30 – 13.45. Nastavak leta za Zagreb u 18.5 – 19.00 čime završava naše putovanje.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

povratna aviokarta, aerodromske pristojbe, prijevoz po Malti, vožnja brodom do otoka Gozo i natrag, noćenja i obroci po programu, duhovno i stručno vodstvo, ulaznice za sve objekte koji se posjećuju, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza puta u slučaju bolesti putnika ili člana uže obitelji, osiguranje od nezgode, organizaciju putovanja, osiguranje od odgovornosti i jamčevinu turističkih aranžmana kod Uniqa police broj 11-7002690497 i 45-7002690496.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

doplatu za 1/1 sobu 975,00 kn, fakultativne izlete, obroke i ulaznice koji nisu u programu.

PODACI ZA UPLATU:

IBAN Kod PBZ: HR5323400091110261566,model 00, poziv na broj 051211, opis plaćanja: Malta Minimalni broj putnika: 30 Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja „Mihael“ d.o.o. Svaki putnik dužan je ispuniti i poslati Ugovor o putovanju i dostaviti kopiju putovnice. Aviokompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a time će i program biti prilagođen. Kod prijave za putovanje potrebno je uplatiti 1.500,00 kn, a ostatak iznosa na mjesečne rate do puta. Moguće je koju ratu platiti i poslije putovanja sa kreditnim karticama Premium Visa ili Diners. Plaćanje karticama uvećava cijenu aranžmana za 5%.

Informacije o putovanju

  • Polazak : 05 studenoga, 2020
  • Povratak : 12 studenoga, 2020
  • Polasci iz : Zagreb - aerodrom
  • Prijevoz : Avionom
  • Status : Prijave u tijeku
  • Cijena : 6.500,00 kn
  • Lokacija : .

Organizator putovanja

„MIHAEL“ putnička agencija d.o.o. Pavlinska 5, VARAŽDIN – IK:HR-AB-42-070077587, tel. 042/302 021, 302 022, fax. 302 045, e-mail: info@mihael-putovanja.hr www.mihael-putovanja.hr radno vrijeme pon – pet 08-16

042/302 021, 022

info@mihael-putovanja.hr

Putnička agencija Mihael d.o.o.

Pavlinska 5, 42000 Varaždin

info@mihael-putovanja.hr

+385 (0) 42/302-021

+385 (0) 42/302-022

+385 (0) 42/302-045

Dokumenti za preuzimanje:

OPĆI UVJETI PUTOVANJA MIHAEL

Poštovani hodočasnici

Zbog situacije sa COVID 19, P.A. Mihael radi od kuće.

Za sva Vaša pitanja dostupni smo na email: info@mihael-putovanja.hr