Rezervacija za : MEXICO – GUADALUPA – ACAPULCOMEXICO – GUADALUPA – ACAPULCO

O hodočašću

DODATNE INFORAMCIJE ZA PUT U MEXICO:

 

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 4,50 kn
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima, kao I zaštitu od sunca i komaraca.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: www.visitmexico.com

1. dan,ZAGREB– AMSTERDAM - MEXICO CITY

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 06.25. Predaja prtljage i prijava za let. Polet zrakoplova kompanije KLM za Amsterdam u 08.25. Dolazak u Amsterdam u 10.30. Nastavak leta KL 685 za Mexico City u 14.35. Dolazak u Mexico City u 19.25 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.

2. dan,MEXICO CITY-GUADALUPE

Nakon doručka, odlazak do bazilike Naše Gospe od Guadalupe. To je najveće marijansko svetište na svijetu koje godišnje posjeti oko 20 milijuna hodočasnika. Majka Božja se ovdje 1531.godine ukazala meksičkom indijancu Juan Diegu. Tu se nalazi plašt s likom zaštitnice Meksika. Razgled svetišta i Sveta Misa. Slijedi razgled grada: Zocolo (glavni gradski trg), Nacionalna palača s muralima Diega Rivere, Katedrala – najveća i najstarija u Latinskoj Americi …. Večera. Noćenje.

3. dan,MEXICO CITY - TULPETLAC – TEOTIHUACAN

Doručak. Odlazak u TULPETLAC, mjesto petog ukazanja Gospe gdje je čudesno izliječen Juan Bernardino, ujak Juan Diega. Sveta misa. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog veličanstvenog nalazišta TEOTICHUACAN, “božjeg grada” starog 2500 godina. Prolaz “ulicom smrti”, razgled piramida Sunca i Mjeseca te citadel sa hramom Quetzalcoatl. Povratak u Mexico City. Vožnja čamcima po plivajućim vrtovima Xochimilca. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan,MEXICO CITY – PUEBLA - TLAXCALA – OCOTLAN – MEXICO CITY

Doručak. Izlet u kolonijalni gradić PUEBLU (UNESCO). Posjet kapeli Ružarija, crkvi sv. Franje Asiškog gdje netaknuto zubom vremena leži tijelo blaženog Sebastiana od Aparicia. Posjet katedrali, tržnici obrtničke djelatnosti. Nastavak vožnje za TLAXCALU – grad poznat kao meksički Lurd. Sv. misa u OCTOLANU gdje se u 16. st. za vrijeme suše ukazala Gospa i pokazala na čudesno vrelo. Posjet svetištu sv. Mihovila gdje se on ukazao Diegu Lazaru god. 1631. Povratak u Mexico City. Večera i noćenje.

5. dan,MEXICO CITY – TAXCO - ACAPULCO

Doručak. Odlazak iz Mexico Citya. Vožnja do slikovitog TAXCA - “grada srebra”, poznatog po rudnicima srebra, baroknoj arhitekturi i Katedrali Sv. Prisce. Sveta misa. Posjet živopisnoj indijanskoj tržnici. Nastavak vožnje do ACAPULCA. Smještaj u hotel – usluga obroka ALL INCLUSIVE. Slobodno za kupanje. Noćenje.

6. dan,ACAPULCO

Sveta misa. Usluge obroka u hotelu all inclusive. Razgled milijunskog grada na jednom od najljepših zaljeva na svijetu, dugačak 11 km, sa nepreglednom zlatnom pješčanom plažom: tvrđava San Diego, poznati bulevar Costera Miguel Aleman, plaža Playa Hornitos, Playa Condesa i Playa Icacos… Vožnja brodom po zaljevu i odlazak na mjesto gdje čuveni skakači sa 42 m visoke stijene skaču kroz uski procjep u more. Ostatak dana slobodno za kupanje i sunčanje. Noćenje.

7. dan,ACAPULCO

Sveta misa. Usluge obroka u hotelu all inclusive. Slobodno za kupanje, sunčanje, razgledavanje, šetnju i fakultativne izlete. Noćenje.

8.dan,ACAPULCO – MEXICO CITY - PARIZ

Sveta misa. Doručak. Vožnja do Mexico Citya. Odlazak u svetište Gospe od Guadalupe. Sveta misa i oproštaj od svetišta. Transfer do aerodroma i let AF 179 za Pariz u 19.45….

9. dan,PARIZ - ZAGREB

Dolazak u Pariz u 13.30. Let za Zagreb u 15.00. Dolazak u 16.55 čime završava naše hodočašće.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Zrakoplovne karte prema programu (ekonomska klasa), aerodromske pristojbe, smještaj u hotelima 4* i obroke prema programu, transfere i prijevoz turističkim autobusom u Meksiku, razglede prema programu, vožnja čamcem po plovećim vrtovima Xochimilico, ulaznice za objekte koji se posjećuju, uslugu lokalnog vodiča, pratitelja putovanja, duhovno vodstvo, troškove organizacije i jamčevinu turističkih aranžmana i osiguranje od odgovornosti polica br 1501-00000650 I 1322-00036641 kod Wiener dd.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Napojnice za vodiča i vozača – cca 30 USD po osobi i plaćaju se na licu mjesta (što je obavezno u Meksiku), putna zdravstvena osiguranja – na upit i doplatu za jednokrevetnu sobu 200,00eura. Fakultativni izlet 7. i 8. dan avionom u Meridu te posjet Chitchen Itzi. Tko se odluči, 7. dan nakon doručka ide na aerodrom u Acapulcu i ima let za Meridu, razgled grada, večeru i noćenje. 8. Dan doručak te posjet Chechen Itzi, ukoliko bude vremena posjet gradiću Izamalu i let Merida – Mexico City gdje se na aerodromu sastaje cijela grupa. Cijena naknadno.

PODACI ZA UPLATU:

IBAN: HR5323400091110261566 SWIFT: PBZGHR2X Model: 00, Poziv na broj: 15231118, Svrha: Mexico Cijena aranžmana formirana je na dan 08.01.2018. sa tečajem dolara 6,34. U slučaju bitnih promjena tečaja dolara u odnosu na dan izrade kalkulacije, kao i u slučaju povećanja cijene goriva, zadržavamo pravo promijene cijene. MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15 / Za ovo putovanje vrijede opći uvijeti putovanja “Mihael” d.o.o. Svaki putnik dužan je ispuniti i potpisati ugovor o putovanju te ga dostaviti agenciji. PUTOVNICA MORA VRIJEDITI JOŠ NAJMANJE 6 MJESECI OD ULASKA U ZEMLJU! VIZA ZA MEXICO NIJE POTREBNA. UKOLIKO DOĐE DO PROMJENA, AGENCIJA MIHAEL NE SNOSI ODGOVORNOST.

Informacije o putovanju

  • Polazak : 17 studeni, 2018
  • Povratak : 25 studeni, 2018
  • Polasci iz : ZG, Beč
  • Prijevoz : Avion
  • Status : Garantirano putovanje
  • Cijena : 15.750,00 kn

Organizator putovanja

“MIHAEL” putnička agencija d.o.o. Pavlinska 5 (Poslovni centar CONING-prizemlje, 42000 VARAŽDIN, tel. 042/302 021 / 302 022 fax. 302 045, e-mail: info@mihael-putovanja.hr , web. www.mihael-putovanja.hr , Identifikacijski kod: HR-AB-42-070077587, radno vrijeme: PON – PET 08:00 – 16:00

042/302 021, 022

info@mihael-putovanja.hr

Putnička agencija Mihael d.o.o.

Pavlinska 5, 42000 Varaždin

info@mihael-putovanja.hr

+385 (0) 42/302-021

+385 (0) 42/302-022

+385 (0) 42/302-045

Dokumenti za preuzimanje:

OPĆI UVJETI PUTOVANJA MIHAEL