Rezervacija za : Sveta ZemljaSveta Zemlja

O hodočašću

Dragi hodočasnici,

termini hodočašća u Svetu Zemlju za 2017. su:

07.-14.11. – GARANTIRANA GRUPA!

NAJAVA DATUMA ZA SVETU ZEMLJU 2018.

03.-10.04.2018.
24.4.- 01. 05. 2018.
19.-26.06.2018.
06.-13.11.2018.

VAŽNE INFORMACIJE:

IZRAEL-INFORMACIJE

IZRAEL ( hebrejski MEDINAT  YISRA’EL)

Površina:  20.320 km2

Broj stanovnika: oko 7.000,000 (2000. godine)

Gl. Grad: JERUZALEM

Državno uredjenje:  REPUBLIKA

Novac:  Plaćanje u Izraelu se vrši US dolarima. Valja imati malo sitniša za odlazak u WC (ako treba ubaciti novčiće u automat)

Jezik: hebrejski , arapski ali većina stanovništva prilično dobro govori engleski

Vrijeme: Od ožuljka  do studenog  traje sušni dio godine, dok od prosinca do kraja veljače  traje kišni period.  Proljeće(3.,4. i 5. mjesec) : vremenski najpovoljnija sezona u godini. Vrijeme je u proljeće vrlo ugodno. Temperature u Tel Avivu su između 16 i 24 Celzijevih stupnjeva, dok je u Jeruzalemu i na visoravni Golan oko 3 stupnjeva hladnije. Ljeto: 6.,7. i 8. mjesec ( i ponekad čak i 9. mjesec): Ljeta su u Izraelu vruća.  Temperature u Tel Avivu su između 24 i  35 stupnjeva Celzijevih. Jeruzalem je otprilike 3 stupnjeva hladniji.  Jesen (9.,10. i 11. mjesec):  Jesen je u Izraelu jako ugodna. Temperature u Tel Avivu  su između 16 do 24 stupnjeva Celzijevih, dok su u Jeruzalemu 3 stupnjeva niže.

Što obući:  3.,4.,10. i 11. mjesec  preporuča se slojevita  odjeća jer jutra i večeri mogu biti hladnija , a preko dana  sunčano i toplo. Prilikom posjeta sakralnim objektima ramena i koljena moraju biti pokrivena.

Za kupanje u Mrtvom moru potrebne su sunčane naočale i kupaći kostim.

Putovnica:  Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju

Viza : nije potrebna

Carinske formalnosti Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.
Putna prtljaga: U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 6 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina– ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu…). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
GSM telefoniranje Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.
Lopovi.  Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno, jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Voda – piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u slavinama je zdrava, a voda se može kupiti kod vozača u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, a piše i na engleskom jeziku.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti.

Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.

Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu (Bliski Istok) gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne.

Putovnice i novac potrebno je dobro čuvati i imati uvijek kod sebe.

Neka vas ne iritira temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti.

Preporuča se novac za trošenje ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 5,10 ili 20 dolara) zbog varanja na pojedinim mjestima.

Kupanje u Mrtvom moru je poseban doživljaj zato treba ponijeti prikladnu odjeću.

Piće (osim vode) nije uračunato u cijenu.

Voda je u Izraelu pitka i dobre je kvalitete

SAKUPLJANJE  GRUPE U ZRAČNOJ LUCI ZAGREB (PLESO) ISPRED ŠALTERA INFORMACIJA 3 SATA PRIJE LETA.  KONAČNO VRIJEME POLASKA AVIONA DOBIVAMO NAKON IZDAVANJA KARATA NEKOLIKO  DANA PRIJE PUTA I ODMAH VAS O TOME OBAVJEŠTAVAMO.

NEMOJTE KASNITI NA OKUPLJANJE JER SE TADA UPOZNAJETE SA VODIĆEM I DOBIJETE JOŠ NEKE INFORMACIJE.

MOLIM NEMOJTE ZABORAVITI PUTOVNICU KOJA VRIJEDI JOŠ NAJMANJE 6 MJESECI OD DOLASKA.

– molimo da se ne kasni i da imate uključene mobitele dok se svi ne nađemo na aerodromu.

– na aerodromu kod šaltera informacija moramo biti 3 sata prije leta (to traži izraelska kontrola).  Na aerodromu će svaki hodočasnik dobiti ”ogrlicu” za raspoznavanje grupe.  Tamo će pisati adrese hotela te brojevi za hitne slučajeve.

– izraelska kontrola na aerodromu redovito ispituje  predstavnika agencije.  Ispituje koga od putnika poznajem osobno, koga preko telefona, da li za nekoga nešto zna…

– hodočasnike će otprilike pitati ovo: zašto idu u Izrael, da li putuju sami ili preko agencije – ako da koje, kako su saznali za agenciju ili hodočašće, da li poznaju nekoga  iz grupe, da li nekog poznaju u Izraelu, da li imaju poklon za nekog…    Neka vas ne iritira temeljiti pregled u zračnim lukama i možda koje neugodno pitinje. Sve je  podređeno većoj sigurnosti. Bitno je da odgovarate jasno, kratko i  iskreno i NE odgovarati ono što se ne pita.

– putovnica mora vrijediti još 6 mjeseci nakon  posjeta Izraelu

U AVIONU NISMO SVI ‘’NA KUPU’’ SJEDALO DO SJEDALA, A KADA SE STIGNE U IZRAEL NA AERODROM, NE SMIJE SE ODVAJATI OD SVOJE GRUPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ZAJEDNO SE IDE NA POKUPLJANJE KOFERA!

Sve tekućine, kao I pasta za zube, dezodorans, parfem, losion te krema za lice I tijelo, moraju biti u ambalaži čiji pjedinačni volume ne prelazi 100 ml. A sve zajedno treba biti smješteno u prozirnoj vrećici – ili toaletnoj torbici sa zatvaračem – od 1 litre, odnosno veličine 20×20 cm. Ovakvu vrećicu možete dobiti na aerodromu. Ne zaboravite da morate ‘’prijaviti’’ ruževe, sjejila te maskaru. Želite li izbjeći tu procedure, najboljje da to sve stavite u putni kover umjesto u ručnu prtljagu.

– sve destinacije u programu su sigurne i nema nikakvih nemira i opasnosti, hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.
– -treba imati na umu razlike između naše kulture i kulture zemlje u koju idemo (Bliski Istok), gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne.

– što se prtljage tiče, po novome ručna prtljaga koja ide u kabinu smije težiti do 6 kg. Unutra ne smije biti tekućina i oštrih predmeta ( škarice za nokte, šminku, parfeme…to sve MORA ići u veći kofer koji ide u trup aviona). Na avionu se dobi obrok i piće tako da nema potrebe za bočicama vode ako netko pije tablete i slično. I još jedna stvar – dozvoljen  je 1 komad  te  ručne prtljage. Znači dodatna ručna torbica, neseseri, fotoaparati, kamere  i slično sve mora biti u jednom komadu ručne prtljage. Obično predložimo  da  ta ručna prtljaga bude neki ruksak koji ćete  poslije na hodočašću koristiti – imat ćete ga sa sobom za vodu, papirnate maramice , dokumente,  jaknu koju ćete skinuti ako  bude vruće….

– ako netko pije neke ”teške” tablete ili sirupe nije na odmet uzeti neke dokumente  od liječnika ili ako imate neke metalne  proteze u tijelu ili nešto umjetno.

– prtljaga/kofer koji ide u trup aviona smije težiti 20 kg i paziti i na povratku na kilažu. Ni u povratku se ne smije imati tekuće i oštre predmete u ručnoj prtljazi.

– za đeparac  uzeti američke dolare (tamo su plaćanja u dolarima i šekelima – ali šekele tu ne možete kupiti, a i beskorisni su ako se ne potroše). Dućani i suvenirnice, kafići…primaju dolare. Preporučamo  ponijeti do 300 dolara po osobi – za normalnu osobnu potrošnju i suvenire, ali sami odlućite koliko Vam je potrebno. Kreditne kartice tamo neće biti od prevelike koristi pa ih nema smisla ni nositi.

– u hotelima ima interneta, ručnika, a fen se može posuditi na recepciji pa preporučamo uzeti.

 

photo

1. dan,ZAGREB-TEL AVIV-NAZARET

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u … sati kod šaltera informacija. Prijava za let, predaja prtljage. Polet aviona za Tel Aviv u …. Avio kompanija Sun Dor zadržava pravo promjene vremena polaska leta. Dolazak u Tel Aviv u…. Vožnja autobusom do Nazareta. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
photo

2. dan,NAZARET-KANA-TIBERIJA-BRDO BLAŽENSTVA-KAFARNAUM-TABGHA

Odlazak na sveta mjesta: NAZARET – mjesto Navještenja i življenja Svete Obitelji, sveta misa. Posjet KANI – prvo Isusovo čudo i nastavak vožnje do TIBERIJE. Vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Ručak – riba sv. Petra. Odlazak na BRDO BLAŽENSTVA gdje je Isus izrekao Govor na gori, KAFARNAUM – sinagoga i kuća sv. Petra u kojoj je Isus ozdravio Petrovu punicu i TABGHA – bazilika umnoženja kruha i crkva Petrova prvenstva. Večera. Noćenje.
photo

3. dan,TABOR–HAIFA-KARMEL-CEZAREJA-TEL AVIV -BETLEHEM

Vožnja autobusom do TABORA – brda preobraženja Isusova. Sveta misa. Odlazak do HAIFE. Kratki razgled i odlazak na brdo KARMEL. Posjet Ilijinoj špilji. Nastavak vožnje do CEZAREJE. Razgled starog akvadukta. Odlazak do JAFFE – crkve sv. Petra i TEL AVIVA. Panoramski razgled glavnog grada Izraela. Odlazak u Betlehem. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
photo

4. dan,BETLEHEM

Posjet Bazilici Rođenja sa špiljom rođenja Isusova, špiljom u kojoj je živio sv. Jeronim i župnom crkvom sv. Katarine, špilja mlijeka i pastirska polja. Sveta misa. Ručak. Odlazak u EIN KARIM – mjesto rođenja sv. Ivana Krstitelja. Marijin izvor. Crkva Pohođenja Marijina Elizabeti (mjesto Marijina hvalospjeva „Veliča“). Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje.
photo

5. dan,JERUZALEM

Doručak. MASLINSKA GORA. Betfaga – mjesto Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem na Cvjetnicu, mjesto uzašašća Isusova, crkva Očenaša, crkva Dominus Flevit (Gospodnjeg plača) – sveta misa,Gospin grob, Maslinski vrt s bazilikom Muke – krvavog znoja Isusova. Mjesto mučeništva sv. Stjepana i vrata sv. Stjepana. Crkva sv. Ane, ribnjak Bethezda, tvrđava Atonija – 1. Postaja Križnog puta. Kapela bičevanja, Križni put (Via Dolorosa) – pobožnost i tumačenje. Bazilika sv. Groba: Kalvarija – sv. Grob. Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje.

6. dan,JERIHON-JARDENIT-QUMRAN-BETANIJA

Doručak. Odlazak u JERIHON – pretpovijesno naselje i pogled na brdo Isusove kušnje. Posjet JARDENITU – mjestu Isusova krštenja i nastavak vožnje do Mrtvog mora. Kupanje. Masada – fakultativno. Ručak. Odlazak u QUMRAN i razgled mjesta gdje su u špiljama pronađeni stari spisi Esena (svici). Na povratku u Betlehem posjet BETANIJI – crkvi Lazarova groba. Sveta misa. Večera. Noćenje.

7. dan,JERUZALEM

Doručak. Yad Veshem, Omarova džamija, mjesto Tavelićeve pogibije, Zid plača (Zapadni zid). SION: Crkva Marijina usnuća, Dvorana posljednje večere, crkva sv. Petra od Pijetlova pjeva, Siloam. Poslije podne slobodno za vlastite potrebe. Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje.

8. dan,BETLEHEM-TEL AVIV-ZAGREB

Rani doručak. Transfer autobusom do Tel Aviva. Polet aviona za Zagreb u… sati. Dolazak u zračnu luku Pleso u… čime završava naše hodočašće.

VAŽNE NAPOMENE:

Svaki putnik dužan je dostaviti ugovor o putovanju. IZRAEL-INFORMACIJE IZRAEL ( hebrejski MEDINAT YISRA'EL) Površina: 20.320 km2 Broj stanovnika: oko 7.000,000 (2000. godine) Gl. Grad: JERUZALEM Državno uredjenje: REPUBLIKA Novac: Plaćanje u Izraelu se vrši US dolarima. Valja imati malo sitniša za odlazak u WC (ako treba ubaciti novčiće u automat) Jezik: hebrejski , arapski ali većina stanovništva prilično dobro govori engleski Vrijeme: Od ožuljka do studenog traje sušni dio godine, dok od prosinca do kraja veljače traje kišni period. Proljeće(3.,4. i 5. mjesec) : vremenski najpovoljnija sezona u godini. Vrijeme je u proljeće vrlo ugodno. Temperature u Tel Avivu su između 16 i 24 Celzijevih stupnjeva, dok je u Jeruzalemu i na visoravni Golan oko 3 stupnjeva hladnije. Ljeto: 6.,7. i 8. mjesec ( i ponekad čak i 9. mjesec): Ljeta su u Izraelu vruća. Temperature u Tel Avivu su između 24 i 35 stupnjeva Celzijevih. Jeruzalem je otprilike 3 stupnjeva hladniji. Jesen (9.,10. i 11. mjesec): Jesen je u Izraelu jako ugodna. Temperature u Tel Avivu su između 16 do 24 stupnjeva Celzijevih, dok su u Jeruzalemu 3 stupnjeva niže. Što obući: 3.,4.,10. i 11. mjesec preporuča se slojevita odjeća jer jutra i večeri mogu biti hladnija , a preko dana sunčano i toplo. Prilikom posjeta sakralnim objektima ramena i koljena moraju biti pokrivena. Za kupanje u Mrtvom moru potrebne su sunčane naočale i kupaći kostim. Putovnica: Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju Viza : nije potrebna Carinske formalnosti Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske. Putna prtljaga: U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 6 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina– ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu...). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg). GSM telefoniranje Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 - 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo. Lopovi. Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno, jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti. Voda – piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u slavinama je zdrava, a voda se može kupiti kod vozača u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, a piše i na engleskom jeziku. Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata. U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom. VAŽNE NAPOMENE: Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti. Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni. Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu (Bliski Istok) gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne. Putovnice i novac potrebno je dobro čuvati i imati uvijek kod sebe. Neka vas ne iritira temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti. Preporuča se novac za trošenje ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 5,10 ili 20 dolara) zbog varanja na pojedinim mjestima. Kupanje u Mrtvom moru je poseban doživljaj zato treba ponijeti prikladnu odjeću. Piće (osim vode) nije uračunato u cijenu. Voda je u Izraelu pitka i dobre je kvalitete SAKUPLJANJE GRUPE U ZRAČNOJ LUCI ZAGREB (PLESO) ISPRED ŠALTERA INFORMACIJA 3 SATA PRIJE LETA. KONAČNO VRIJEME POLASKA AVIONA DOBIVAMO NAKON IZDAVANJA KARATA NEKOLIKO DANA PRIJE PUTA I ODMAH VAS O TOME OBAVJEŠTAVAMO. NEMOJTE KASNITI NA OKUPLJANJE JER SE TADA UPOZNAJETE SA VODIĆEM I DOBIJETE JOŠ NEKE INFORMACIJE. MOLIM NEMOJTE ZABORAVITI PUTOVNICU KOJA VRIJEDI JOŠ NAJMANJE 6 MJESECI OD DOLASKA. - molimo da se ne kasni i da imate uključene mobitele dok se svi ne nađemo na aerodromu. - na aerodromu kod šaltera informacija moramo biti 3 sata prije leta (to traži izraelska kontrola). Na aerodromu će svaki hodočasnik dobiti ''ogrlicu'' za raspoznavanje grupe. Tamo će pisati adrese hotela te brojevi za hitne slučajeve. - izraelska kontrola na aerodromu redovito ispituje predstavnika agencije. Ispituje koga od putnika poznajem osobno, koga preko telefona, da li za nekoga nešto zna... - hodočasnike će otprilike pitati ovo: zašto idu u Izrael, da li putuju sami ili preko agencije - ako da koje, kako su saznali za agenciju ili hodočašće, da li poznaju nekoga iz grupe, da li nekog poznaju u Izraelu, da li imaju poklon za nekog... Neka vas ne iritira temeljiti pregled u zračnim lukama i možda koje neugodno pitinje. Sve je podređeno većoj sigurnosti. Bitno je da odgovarate jasno, kratko i iskreno i NE odgovarati ono što se ne pita. - putovnica mora vrijediti još 6 mjeseci nakon posjeta Izraelu U AVIONU NISMO SVI ‘’NA KUPU’’ SJEDALO DO SJEDALA, A KADA SE STIGNE U IZRAEL NA AERODROM, NE SMIJE SE ODVAJATI OD SVOJE GRUPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAJEDNO SE IDE NA POKUPLJANJE KOFERA! Sve tekućine, kao I pasta za zube, dezodorans, parfem, losion te krema za lice I tijelo, moraju biti u ambalaži čiji pjedinačni volume ne prelazi 100 ml. A sve zajedno treba biti smješteno u prozirnoj vrećici – ili toaletnoj torbici sa zatvaračem – od 1 litre, odnosno veličine 20x20 cm. Ovakvu vrećicu možete dobiti na aerodromu. Ne zaboravite da morate ‘’prijaviti’’ ruževe, sjejila te maskaru. Želite li izbjeći tu procedure, najboljje da to sve stavite u putni kover umjesto u ručnu prtljagu. - sve destinacije u programu su sigurne i nema nikakvih nemira i opasnosti, hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni. -treba imati na umu razlike između naše kulture i kulture zemlje u koju idemo (Bliski Istok), gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne. - što se prtljage tiče, po novome ručna prtljaga koja ide u kabinu smije težiti do 6 kg. Unutra ne smije biti tekućina i oštrih predmeta ( škarice za nokte, šminku, parfeme...to sve MORA ići u veći kofer koji ide u trup aviona). Na avionu se dobi obrok i piće tako da nema potrebe za bočicama vode ako netko pije tablete i slično. I još jedna stvar – dozvoljen je 1 komad te ručne prtljage. Znači dodatna ručna torbica, neseseri, fotoaparati, kamere i slično sve mora biti u jednom komadu ručne prtljage. Obično predložimo da ta ručna prtljaga bude neki ruksak koji ćete poslije na hodočašću koristiti - imat ćete ga sa sobom za vodu, papirnate maramice , dokumente, jaknu koju ćete skinuti ako bude vruće.... - ako netko pije neke ''teške'' tablete ili sirupe nije na odmet uzeti neke dokumente od liječnika ili ako imate neke metalne proteze u tijelu ili nešto umjetno. - prtljaga/kofer koji ide u trup aviona smije težiti 20 kg i paziti i na povratku na kilažu. Ni u povratku se ne smije imati tekuće i oštre predmete u ručnoj prtljazi. - za đeparac uzeti američke dolare (tamo su plaćanja u dolarima i šekelima - ali šekele tu ne možete kupiti, a i beskorisni su ako se ne potroše). Dućani i suvenirnice, kafići...primaju dolare. Preporučamo ponijeti do 300 dolara po osobi - za normalnu osobnu potrošnju i suvenire, ali sami odlućite koliko Vam je potrebno. Kreditne kartice tamo neće biti od prevelike koristi pa ih nema smisla ni nositi. - u hotelima ima interneta, ručnika, a fen se može posuditi na recepciji pa preporučamo uzeti. Ako je nekome bitno da nema izraelski žig u putovnici, može to tražiti. To je izglasao izraelski zakon. Potrebno je reći ili napisati na papiru: “Could you please not stamp passports of our passengers. Thank you.”

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Minimalni br putnika: 45 POVRATNU AVIONSKU KARTU Zagreb-Tel Aviv-Zagreb i pristojbe zračnih luka, 7 polupansiona i 3 ručka, transfere u Izraelu, razglede prema programu u klimatiziranom turističkom autobusu, sve ulaznice za objekate koji se posjećuju, vožnju brodom po Galilejskom jezeru, vožnja taksijem na Brdo Blaženstva, Masada, kupanje na Mrtvom moru, duhovno i stručno vodstvo, paket osiguranja: putno zdravstveno, osiguranje od otkaza u slučaju bolesti i osiguranje prtljage, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti kod Wiener d.d. i organizaciju putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

doplatu za 1/1sobu (1.300,00 kn), doplatu za osiguranje za osobe 70-80 godina starosti 180,00 kn, obaveznu napojnicu za vozača (15 $)

PODACI ZA UPLATU:

IBAN: HR53 2340 0091 1102 61566, POZIV NA BROJ: datum puta , MODEL: 00, SVRHA PLAĆANJA: Sv. Zemlja 2017.

Izrael - putovanje Svetom Zemljom

Informacije o putovanju

  • Polazak : 07 studeni, 2017
  • Povratak : 14 studeni, 2017
  • Polasci iz : .
  • Prijevoz : Avion
  • Status : Prijave u tijeku
  • Cijena : 8.500,00 kn

Organizator putovanja

Mihael putnička agencija d.o.o. Pavlinska 5, 42000 Varaždin IK: HR-AB-42-070077587 IBAN: HR53 2340 0091 1102 61566 Radno vrijeme: pon.-pet. 08-16 sati.

+385 (0) 42/302-021

info@mihael-putovanja.hr

Putnička agencija Mihael d.o.o.

Pavlinska 5, 42000 Varaždin

info@mihael-putovanja.hr

+385 (0) 42/302-021

+385 (0) 42/302-022

+385 (0) 42/302-045